De Helden

Hieronder staan de helden die de nieuwjaarsduik mogelijk maken

Ok van Batenburg

De duik begon niet zomaar. Het begon allemaal bij Njord ' 59 waar één van de leden in 1959 voorstelde om op 1 januari de zee in te duiken. Ok van Batenburg ging als iniatiefnemer hiermee aan de slag en was er altijd bij.

Hun plan begon met 30 mensen die het koude water trotseerde en groeide uit tot een evenement met duizende duikers en toeschouwers. Dankzij Ok is er een prachtige traditie ontstaan waar vele mensen jaarlijks van 'genieten'.

Op 90 jarige leeftijd is Ok overleden. Het bestuur zal Ok herinneren als de man die niet de grootste duik wilde hebben, maar juist de leukste duik.


Bron: NH nieuws

De reddingsbrigade

De reddingsbrigade

Ieder jaar staan ze in de koude zee paraat om er voor te zorgen dat de duik veilig verloopt: de reddingsbrigade. In de zomermaanden houden ze toezichtDe Zandvoortse reddingsbrigade is een organisatie die bestaat uit vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden jaarlijks goed getraind zodat ze op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Ze beschikken over een lifeguarddiploma. Naast deze vrijwilligers draait de reddingsbrigade op subsidie, giften en sponsoring.

Meer informatie staat op de website www.zrb.info