Programma

Scroll naar beneden voor het programma!

Duik 2022

Door de huidige maatregelen, maar vooral de groeiende belasting in de zorg, kan de Nieuwjaarsduik 2022 niet doorgaan. Het is niet mogelijk om met alle enthousiaste duikers en bezoekers de 1,5 meter maatregel aan te houden.

Het is super jammer, zeker voor al diegenen die plannen hadden om juist nu voor de eerste keer te water te gaan, want; je moet alles in je leven een keer hebben geprobeerd. Om op de eerste januaridag de stoute schoenen uit te trekken om in Zandvoort het ‘koude’ water in de duiken (en er heel snel weer uit).

Het is teleurstellend dat een mooi programma met live muziek, dance en een fantastische warming-up niet door kan gaan. Iederreen wilde zo graag, en wij vinden het dan ook jammer dat het niet door kan. Maar eerlijk gezegd en geschreven: er zijn ernstiger zaken dan een opnieuw uitgestelde duik.

De organisatie en de gemeente hebben zo lang mogelijk gewacht om deze knoop door te hakken, maar om nu begin december te verwachten dat alles ten goede zal keren, is ijdele hoop. Het virus is hardnekkig en omdat het lastig is om je 100% aan de regels te houden zal Covid naar verwachting deze winter een bepalende rol blijven spelen.

De duik, een grensverleggende gedachte, waarmee je jezelf pijnigt met ijskoud zeewater,waarbij je toch later kon zeggen ‘ik was er bij toen jullie de kater van oudjaar lagen uit te slapen’, zal een jaartje moeten wachten.

Zorg in de tussen tijd goed voor elkaar en zorg dat je ‘op afstand’ gezond blijft. En kan je het toch niet weerstaan om te duiken, realiseer je dat er geen hulpdiensten op het strand aanwezig zijn om in geval van nood te helpen.

Tot volgend jaar!